Kaukolämpöön liittymisen vaiheet

 1. Selvitä etukäteen kattaako kaukolämpöverkkomme rakentamisalueesi tai kulkeeko kaukolämpöputki lähialueella.
   
 2. Valitse ammattitaitoinen LVI-suunnittelija, joka vastaa rakennuksen lämpö-, vesi-, viemäri- ja ilmastointijärjestelmien suunnittelusta. Kannattaa muistaa jo tässä vaiheessa, että myös pesutilojen lattialämmitys ja ilmanvaihtokoneiden tuloilman lämmitys on järkevää liittää kaukolämpöön.
   
 3. Pyydä tarjous kaukolämpöön liittymisestä. Samalla voit pyytää meiltä tarjouksen myös lämmönjakokeskuksesta, johon sisältyy lämmönvaihdin ja muut osat ja tarvikkeet.
   
 4. Tee työtilaus kaukolämpöön liittymisestä täyttämällä kiinteistötietolomake hyvissä ajoin, vähintään kaksi kuukautta ennen toivottua lämmöntoimituksen aloitusta.
   
 5. Valitse ammattitaitoinen LVI-urakoitsija. Suosittelemme käyttämään urakoitsijaa, jolla on kiinteistön kaukolämpötyönjohtajan pätevyyskoulutus.
   
 6. Pyydä LVI-suunnittelijaasi toimittamaan lämmityssuunnitelmat kahtena sarjana tekniseen neuvontaamme viimeistään kaksi kuukautta ennen lämmöntoimituksen aloitusta.  Tutustu suunnittelu- ja urakointiohjeisiin.
   
 7. Tilaa PDF iconnousukulma meiltä viikkoa ennen sokkelin sisäisiä hiekkatäyttöjä.
   
 8. Sovi kaukolämmön liittymisjohdon rakentaminen kanssamme viimeistään kuukausi ennen lämmöntoimituksen aloittamista.
   
 9. Teemme lämpösopimuksen, kun lämmityssuunnitelmat on hyväksytty ja lämmöntoimituspäivä varmistunut. Allekirjoita sinulle postitetut lämpösopimukset ja palauta toinen sopimuksista asiakaspalveluumme.
   
 10. Tilaa LVI-urakoitsijaltasi lämmönjakokeskuksen asennus.
   
 11. LVI-urakoitsijasi tilaa meiltä painekokeen valvonnnan ja käyttöönottokatselmuksen.
   
 12. Asennamme kaukolämpömittarin ilman erillistä tilausta. Kytkennän jälkeen voit seurata omaa lämmönkulutustasi Energiatilillä.
   
 13. Pyydä LVI-urakoitsijaltasi kaukolämpölaitteiden käyttöönotto-opastus. Saat neuvoa ja opastusta myös meiltä.
   
 14. Vastaamme lämmöntoimituksen laadusta ja mittauksesta ja huolehdimme laitteistosi toiminnasta koko asiakkuutesi ajan. Lisäturvaa lämmitykseesi saat lämpöturvalla.