Suonomistajille

Olemme kiinnostuneita vuokraamaan turvealueita, joissa turvetta on riittävän paksusti, alue on riittävän iso, alueen sijainti on sopiva ja alue ei ole luonnontilainen suo.

Soiden vuokrasopimuksista vastaa Oulun Energian turvehankinnasta vastaava tytäryhtiö Turveruukki Oy. Sopimukset laaditaan Turveruukki Oy:n ja Maatalouden Keskusliiton (MTK) yhdessä hyväksymälle vuokrasopimuslomakkeelle.

Hyödyt vuokraajalle

Suon vuokraaja saa monipuolista hyötyä alueen vuokraamisesta turvetuotantoon. Vuokrasopimuksesta kertyvät tulot ovat säännöllisiä ja pitkäaikaisia: tuotantovuokra maksetaan vuosittain tuotetun turvemäärän perusteella. Alussa suoritetaan varausmaksu kertaluontoisena sopimuksenteon jälkeen. Vuokraajalle ei synny mitään kuluja suon käyttöönottovaiheessa tai myöhemmin tuotantovaiheessa turvetuotannon suunnittelusta ja tuotannon aloituksesta.

Turveruukki rakentaa suon vuokraajan alueelle tarvittavat tiet ja ylläpitää niitä turvetuotantoon liittyvän käytön ajan.  Sitä mukaa kun turvesuo ehtyy, vuokraaja voi saada halutessaan poistuvat alueet asteittain takaisin omaan käyttöönsä.

Turveruukki osallistuu alueiden turvetuotannon jälkeisen käytön suunnitteluun, mikä otetaan huomioon toiminnan alusta lähtien. Entisen turvetuotantosuon jälkikäytössä onlukuisia vaihtoehtoja, esimerkiksi metsänkasvatus, maanviljely tai virkistyskäyttö. Tuotannon päätyttyä suon vuokraajalle jäävät käyttöön valmiit tiet ja ojastot.

Kiinnostuitko?

Jos olet kiinnostunut vuokraamaan suota, ota meihin yhteyttä.