Vinkit aurinkopaneelien hankintaan!


Auringosta säteilee suuri määrä energiaa, joka odottaa hyödyntämistä!

Aurinkosähköjärjestelmään investoimalla voit saada hyvän pääoman tuoton pienellä riskillä. Samalla olet omavarainen energiantuottaja ja turvaat tasaisen energian hinnan pitkälle tulevaisuuteen. Saat parannettua kiinteistön energiatehokkuutta, joka luo lisäarvoa kiinteistölle. Aurinkoenergian tuottajana olet myös mukana kehittämässä Suomen hajautettua energiantuotantoa. Lisäksi aurinkoenergia on erittäin ympäristöystävällinen ratkaisu, sillä se on täysin päästötöntä energiaa.

Aurinkopaneelien hankinnan yhteydessä herää usein monia mieltä askarruttavia kysymyksiä. Tästä blogikirjoituksesta voit poimia vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin, jotka helpottavat sinua valitsemaan tarpeisiisi sopivat aurinkopaneelit kotiisi!
 

Mitoita aurinkosähköjärjestelmä kohteen sähkönkulutukseen

Valitse oikea määrä paneeleja katollesi. Oikea määrä selviää, kun pyydät sähkönkulutuksesi profiilitiedot sähkönmyyjältäsi. Voit myös laskea aurinkolaskurillamme, paljonko voisit tuottaa itse puhdasta aurinkosähköä kohteessasi. Aurinkolaskuri auttaa hankkimaan tismalleen oikean määrän paneeleita katollesi, jotta säästäisit energiaa, rahaa ja luontoa.

Tarkista asennusympäristö

Katolle laskeutuvat varjostukset, ilmansuunnat ja katon kunto on hyvä huomioida ennen aurinkopaneelien hankintaan. On tärkeää, että katto suuntaa kohti etelää ja siinä ei ole merkittäviä varjostuksia. Aurinkolaskurimme tuntee kattosi ja tietää, paljonko se voi vastaanottaa auringonsäteitä, millaisia varjoja sen pinnalle lankeaa ja kuinka kaltevaksi katto on rakennettu.

Katon peruskunnon tulisi olla hyvä ennen aurinkopaneelien asennusta. Varmista siis se, että katto ei vaadi remontointia tulevina vuosina tai toteuta remontti ennen asennusta.

Paneelityypin valinnalla on merkitystä

Markkinoilla on useita eri valmistusmenetelmään perustuvia aurinkopaneelityyppejä. Yleisesti ottaen kannattaa luottaa paljon käytettyihin paneelityyppeihin ja suosia niitä, joista on saatavilla paljon tietoa. Markkinoilla käytetyimmät paneelit on valmistettu yksi- tai monikiteisestä piistä, joka kattaa noin 90 prosenttia tarjolla olevista paneeleista.

Varmista takuuasiat

Aurinkopaneelien viimeaikainen kehitys on ollut nopeaa, ja markkinoilla on tarjolla aurinkopaneeleita monilta eri valmistajilta. Aurinkosähköjärjestelmä on vuosien investointi, joten suosittelemme valitsemaan laadukkaita ja pitkän takuun antavien laitevalmistajien komponentteja. Aurinkopaneelit kannattaa hankkia vakavaraiselta yritykseltä, joka on lunastamassa takuut vielä kymmenien vuosien päästä.

Huomioi ylijäämäsähkö

Ihannetilanteessa ylijäämäsähköä ei synny. Aurinkoisina päivinä aurinkopaneelit voivat kuitenkin tuottaa sähköä enemmän kuin kulutat. Jos myyt ylijäämäsähkön omalle sähkönmyyjällesi, se vähennetään useimmiten suoraan sähkölaskustasi.

Selvitä seurantamahdollisuudet

Kannattaa varmistaa, että aurinkosähköjärjestelmän seuranta onnistuu selaimella tai mobiilisovelluksella. Seurannan kautta vastaanotat tärkeää tietoa aurinkosähköjärjestelmän toiminnasta, tuotosta ja mahdollisista häiriöistä. Useimmissa tapauksissa invertterivalmistaja tarjoaa seurantamahdollisuuden.
 

Haluatko lukea aiheesta lisää? Lataa maksuton opas aurinkopaneelien hankintaan!
 

Aurinkopaneelit kotiin                Siirry aurinkolaskuriin