Antti Korkala

Antti Korkala on hajautetun energiantuotannon ja sähkökaupan asiantuntija vuosien kokemuksella. Antin erityistä osaamisalaa on aurinkosähköjärjestelmien tuntemus. Hän suunnittelee järjestelmät yritysten tarpeiden mukaan sekä johtaa aurinkovoimalaprojekteja. Lisäksi Antilla on Sertifioitu sähkökauppias -tutkinto.

antti.korkala(at)oulunenergia.fi
puh. 044 975 9699

Kirjoittajan blogit

Näin aurinkovoimalaprojekti etenee – Case Tuurin Kyläkauppa


Toimitimme tänä vuonna Suomen suurimman katolle asennetun aurinkovoimalan Tuurin Kyläkauppaan. Tässä blogissa voit tutustua aurinkovoimalaprojektin vaiheisiin ja lukea, miten 3500 paneelin asennus toteutettiin.

Aurinkovoimalan suunnitteluvaihe

Pääsimme käynnistämään Tuuri-projektin suunnitteluvaiheen maaliskuun alussa heti lumien sulettua.

Heti alkuvaiheessa tehtiin suunnitelma paneelien sijoittelusta Kyläkaupan katolle. Paneelien sijoittelu aloitetaan valitsemalla parhaat mahdolliset paikat energiantuoton kannalta. Suunnitelman pohjalta tehdään...

Millainen on pohjoisen olosuhteisiin sopiva aurinkovoimala?


Aurinkovoimaloiden yleistyessä on markkinoille tullut paljon uusia toimittajia, jotka hakevat itselleen markkinaosuutta. Tämän myötä voimaloita myydään nykyään monin eri tavoin.

Osa aurinkovoimaloiden toimittajista tarjoaa älykkäitä voimaloita, kun toiset taas markkinoivat laadukkaita, pohjoisen olosuhteisiin soveltuvia voimaloita. Yhteistä kaikilla toimijoilla on kuitenkin se, että heidän myymiensä voimaloiden tehon tuotoksi luvataan keskimäärin 800–900 kWh/kWp eli kilowattituntia tehosta, jonka järjestelmä voi parhaimmillaan tuottaa. Seuraavaksi kerron...