Aurinkovoimala yritykselle

Aurinkovoimalat yrityskohteissa ovat yleistyneet kovaa vauhtia. Toimitamme aurinkovoimaloitamme yrityksellesi parhaiten soveltuvalla hankintamenetelmällä. Tutustu alla vaihtoehtoihimme.

Aurinkovoimalainvestointi

Investoimalla aurinkovoimalaan parannat yrityksesi energiatehokkuutta ympäristöystävällisesti ja saat lisäksi hyvän pääoman tuoton pienellä riskillä. Oma energiantuotanto vähentää riippuvuutta ostosähköstä ja tasaa sähkön markkinahinnan vaihtelun vaikutuksia. Aurinkovoimalan hankinta vähentää näin ollen taloudellista riskiä ja viestii asiakkaille yrityksen vihreistä arvoista ja vastuullisuudesta. Yrityksille ja yhteisöille suunnitellut aurinkovoimalat ovat kokoluokassa 5 - 1 000 kW ja hinnat alkaen 7 508 € (alv 0 %).

Edut yrityksellesi:

 • voit saada 20 %:n Business Finlandin energiatuen aurinkovoimalallesi! Hoidamme hakemuksen puolestasi.
 • investoinnin takaisinmaksuaika tavallisesti 5-10 vuotta (sis. Business Finlandin tuen)
 • avaimet käteen –asennus
 • aurinkopaneeleille 25 vuoden tuottotakuu 
 • luotettava ja reilu kumppani – meillä on takana 130 vuotta energia-asiantuntijuutta 
 • voit saada meistä samalla myös sähköntoimittajan optimoimaan yrityksesi kokonaissähkönhankinnan 
 • kiinteistösi arvo nousee aurinkopaneelien myötä
 • aurinkovoimala pienentää merkittävästi yrityksesi hiilijalanjälkeä
 • aurinkovoimala viestii vahvasti asiakkaillesi yrityksesi arvoista ja vastuullisuudesta. Saat meiltä aurinkomerkin, jonka avulla voit kertoa olevasi mukana rakentamassa puhtaampaa tulevaisuutta.

Lataa maksuton opas aurinkovoimalan hankintaan

Pyydä tarjous aurinkovoimalasta

Räätälöimme laadukkaan aurinkovoimalan osaksi yrityksesi sähkönhankintaa. Järjestelmän toimituksen lisäksi voimme auttaa rahoituksen hankinnassa sekä järjestelmän suunnittelussa yleisestä mitoituksesta yksityiskohtaisen kytkentäkaavion tekemiseen asti. Meiltä saat myös takuu- ja huoltosopimuksen jopa 25 vuoden käyttöajalle, jolloin sinun ei tarvitse kuin hyödyntää aurinkovoimalan tuottama puhdas sähköenergia. Lisäksi voit myydä meille omasta käytöstäsi ylijäävän aurinkosähkön.

Huoltosopimuksesta sovitaan aurinkosähköjärjestelmän tilauksen yhteydessä. Huoltosopimuksen hinta ja kesto on määritetty tarjouksessa. Hinnoittelu perustuu tuotetun energian määrään.

Pyydä tarjous aurinkovoimalasta

Aurinkopaneelit yrityskohteessa

OP:n tarjoamat rahoitusvaihtoehdot

Voimme hakea yrityksellesi OP Yrityspankin osamaksu- tai leasing-rahoitusta.

1. Investointirahoitus on yrityksille tarkoitettua osamaksurahoitusta

 • Rahoituksen pääasiallisena vakuutena on rahoitettava kohde
 • Omarahoitusosuus eli käsiraha (15%-30%) voi olla vaihtokohde ja/tai rahaa
 • Omistusoikeus siirtyy yrityksellesi automaattisesti, kun koko kauppahinta (OP Yrityspankin saatava) on maksettu.

2. Rahoitusleasing on käyttöoikeuden pitkäaikaista vuokraamista

 • Vuokra-aika on pääsääntöisesti 24-72 kuukautta ja vuokrien maksuväli 1kk
 • Vaihtoehtoina ovat tasaeräleasing tai leasing, jossa ensimmäinen vuokraerä on suurempi, 10-30% kohteen hinnasta
 • Yrityksesi maksaa OP:lle vuokraeriä, jotka ovat rahoituksessa vähennettäviä kuluja
 • Sopimuksen loppuun määritellään jäännösarvo, josta vastaat jäännösarvosta OP Yrityspankille. Vuokrakauden jälkeen on kolme vaihtoehtoa:
 1. Hankit kohteelle uuden ostajan
 2. Tehdään jatkovuokraus vuodeksi kerrallaan
 3. Lunastat kohteen rahoittajan määrittämällä hinnalla, joka on vähintään jäännösarvon suuruinen

3. Vuokrasopimus

 • Tuoteominaisuuksiltaan rahoitusleasingin kaltainen
 • Oulun Energia vastaa sopimuksen loppuun määritellystä jäännösarvosta
 • Vuokrakauden päättyessä yrityksesi toimittaa aurinkovoimalan Oulun Energialle

OP rahoittaa kiinteistöjen energiatehokkuushankkeita, jolloin aurinkovoimalainvestoinnin kustannukset jakautuvat tasaisesti siitä saatavan hyödyn ajalle. OP:n rahoitusratkaisut voidaan myöntää as oy :lle, vuokrataloyhtiöille, asuntosäätöille, yrityksille ja yhteisöille.

Aurinkovoimala palvelusopimuksella

Toinen yleistyvä mallimme aurinkovoimalasta yrityksellesi on palvelusopimus. Sopimuksen ideana on, että annat yrityksesi katon lainaan aurinkopaneeleillemme ja saat samalla aurinkovoimalan hyödyt välittömästi käyttöösi:

 • yrityksesi ympäristöystävällinen imago kohoaa aurinkopaneelien myötä ilman, että sinun tarvitsee ostaa järjestelmää
 • järjestelmän saa halutessaan lunastaa myöhemmin, mutta riittää, että annat katon voimalakäyttöön
 • palvelusopimusmallin myötä varmistamme samalla, että kokonaissähkönhankintasi on yrityksellesi optimoitu
 • aurinkovoimalan sijoittaminen yrityksesi katolle ei tuo sinulle mitään lisäkustannuksia, sillä maksat enintään saman verran kuin ostaessasi sähkön verkosta
 • aurinkovoimalan hankkiminen palvelusopimusmallilla on sinulle näin ollen vaivaton ja kannattava ratkaisu

MTK-jäsenen edut aurinkovoimalahankintaan

Oulun Energialta voit saada MTK:n jäsenenä jopa -10 % alennuksen aurinkovoimalan toimituksesta ja lisäksi muita etuja järjestelmän hankintaan liittyen. Tutustu lisää MTK:n nettisivuilla, kirjaudu MTK:n jäsenenä ja tee tarjouspyyntö Oulun Energialle.

Siirry MTK:n sivuille

Tee aurinkoenergialaskelma

Laske aurinkolaskurillamme paljonko voisit tuottaa itse puhdasta aurinkosähköä. Hae osoitteella oma kiinteistösi ja valitse rakennus, jonka katolle aurinkopaneelit voisi sijoittaa. Laskuri tuntee kattosi ja tietää paljonko se voi vastaanottaa auringonsäteitä, millaisia varjoja sen pinnalle lankeaa ja kuinka kaltevaksi katto on rakennettu. Aurinkolaskuri auttaa hankkimaan tismalleen oikean määrän paneeleita katollesi, jotta säästäisit energiaa, rahaa ja luontoa.

Siirry aurinkolaskuriin

 

Aurinkopaneelit yrityskohteessa

 

Aurinkoenergia yrityksessä

Aurinkovoimala tuottaa taloudellisesti ja tasaisesti sähköä yrityksesi tarpeisiin. Ja vieläpä pitkään: aurinkopaneelien tuottotakuu on 25 vuotta ja käyttöikä jopa 50 vuotta. Lisäksi investointi nostaa yrityksesi kiinteistön arvoa ja viestii vihreistä arvoista.

Suurissa aurinkovoimaloissa takaisinmaksuaika vaihtelee 5-10 vuoden välillä (sis. Business Finlandin tuen), kun korvataan pääosin verkosta ostettavaa sähköä. Kannattavuuden kannalta oleellista on, että järjestelmän koko optimoidaan käyttökohteen kulutusprofiilin mukaan. Nykyaikaisella aurinkovoimalalla saakin hyvän pääoman tuoton hyvin pienellä riskillä.  
Aurinkovoimala parantaa yrityksesi energiatehokkuutta ympäristöystävällisesti ja tuloksellisesti, sillä energiatehokkuusluku voi parantua jopa 15%.

Aurinkoenergia on myös hyvä keino suojata osa sähkönhankinnasta pitkälle tulevaisuuteen. Paljon sähköä kuluttavien yritysten kokonaissähkönhinta on heilahdellut paljon viime vuosina. Pitkän ajan kehitys on ollut kuitenkin selvästi nousujohteinen. 

Aurinkopaneeleiden hinnat ovat pudonneet merkittävästi kuluneen syksyn aikana Kiinan tuontitullien poistumisen myötä, mikä on lyhentänyt aurinkovoimalan takaisinmaksuaikaa jopa kolmanneksen. Lyhyt takaisinmaksuaika vaatii kuitenkin työ- ja elinkeinoministeriön myöntämän 20 prosentin energiatuen, jota on saatavilla ainakin tämän vuoden loppuun asti. Nopealla toiminnalla voit varmistaa aurinkovoimalan olevan erittäin kannattava investointi tulevaisuuteen. Asiantuntijamme auttavat teitä energiatuen hakemisessa ja voimme myös tarjota yrityksellesi aurinkovoimalan rahoitus- ja palvelusopimuksella.
 

Aurinkomerkki viestimään yrityksesi vastuullisista arvoista

Saat meiltä aurinkomerkin, jonka avulla voit kertoa asiakkaillesi vastuullisesta ja ympäristöystävällisestä valinnastasi käyttää uusiutuvaa aurinkosähköä yrityksessäsi.

 

Aurinkoenergia

 

Tilaa maksuton opas aurinkovoimalan hankintaan

Mitä tulee huomioida asennusympäristöstä, miten valita Suomen olosuhteisiin sopivat komponentit, millaisia hankintamalleja on tarjolla? Olemme koonneet oppaaseen tärkeää tietoa aurinkovoimalan hankintaan liittyen.

Tarkistathan oppaan tilattuasi kaikki sähköpostikansiosi. Tutustu tietosuojaselosteeseemme.

Saat oppaan tilauksen jälkeen suoraan sähköpostiisi.

Liity postituslistalle

Sähköpostiosoite ei ole kelvollinen

Et antanut lupaa lähettää sähköpostia