Aurinkovoimalat yrityksille

Aurinkovoimalat yrityskohteissa ovat yleistyneet kovaa vauhtia. Toimitamme aurinkovoimaloitamme yrityksellesi parhaiten soveltuvalla hankintamenetelmällä. Tutustu alla vaihtoehtoihimme.

Aurinkovoimalainvestointi

Investoimalla aurinkovoimalaan parannat yrityksesi energiatehokkuutta ympäristöystävällisesti ja saat lisäksi hyvän pääoman tuoton pienellä riskillä. Oma energiantuotanto vähentää riippuvuutta ostosähköstä ja tasaa sähkön markkinahinnan vaihtelun vaikutuksia. Aurinkovoimalan hankinta vähentää näin ollen taloudellista riskiä ja viestii asiakkaille yrityksen vihreistä arvoista ja vastuullisuudesta. Yrityksille ja yhteisöille suunnitellut aurinkovoimalat ovat kokoluokassa 5 - 1 000 kW ja hinnat alkaen 7 508 € (alv 0 %).

Edut yrityksellesi:

 • voit saada 25 %:n Business Finlandin energiatuen aurinkovoimalallesi vielä huhtikuun ajan! Hoidamme hakemuksen puolestasi.
 • investoinnin takaisinmaksuaika tavallisesti 5-10 vuotta (sis. Business Finlandin tuen)
 • avaimet käteen –asennus
 • aurinkopaneeleille 25 vuoden tuottotakuu 
 • luotettava ja reilu kumppani – meillä on takana 130 vuotta energia-asiantuntijuutta 
 • voit saada meistä samalla myös sähköntoimittajan optimoimaan yrityksesi kokonaissähkönhankinnan 
 • kiinteistösi arvo nousee aurinkopaneelien myötä
 • aurinkovoimala pienentää merkittävästi yrityksesi hiilijalanjälkeä
 • aurinkosähköjärjestelmä viestii vahvasti asiakkaillesi yrityksesi arvoista ja vastuullisuudesta.

Aurinkovoimalan asennukseen liittyvää:

 • tuotantolaitteistomme täyttää Energiateollisuuden suositukset, Saksan normin VDE-AR-N 4105:2011
 • hoidamme puolestasi verkkoon liittymisen ja tarkastamme samalla onko käyttöpaikassa 2-suuntainen mittari ylijäämäsähkön myymiseen
 • verkkoyhtiö voi periä kustannuksia sähkömittarin mahdollisesta vaihdosta
 • tuotanto on erotettavissa jakeluverkosta erillisellä lukittavalla erotuskytkimellä, johon verkonhaltijalla on vapaa pääsy
 • liittymän pääkeskukselle ja tuotantolaitteistolle asennamme varoituskyltin takasyöttövaarasta ja opastuksen tuotannon irtikytkemiselle.
 • ylijäämäsähkön tuotantoa ja kiinteistön energiankulutusta voi seurata Energiatililtämme jopa tunnin tarkkuudella
 • aurinkovoimala seinäasennuksena on kustannustehokas vaihtoehto perinteiselle julkisivuremontille

Pyydä tarjous aurinkovoimalasta

Räätälöimme laadukkaan aurinkosähköjärjestelmän osaksi yrityksesi sähkönhankintaa. Järjestelmän toimituksen lisäksi voimme auttaa rahoituksen hankinnassa sekä järjestelmän suunnittelussa yleisestä mitoituksesta yksityiskohtaisen kytkentäkaavion tekemiseen asti. Meiltä saat myös takuu- ja huoltosopimuksen jopa 25 vuoden käyttöajalle, jolloin sinun ei tarvitse kuin hyödyntää aurinkovoimalan tuottama puhdas sähköenergia. Lisäksi voit myydä meille omasta käytöstäsi ylijäävän aurinkosähkön.

Pyydä tarjous aurinkovoimalasta

Aurinkopaneelit yrityskohteessa

Aurinkovoimala palvelusopimuksella

Toinen yleistyvä mallimme aurinkovoimalasta yrityksellesi on palvelusopimus. Sopimuksen ideana on, että annat yrityksesi katon lainaan aurinkopaneeleillemme ja saat samalla aurinkovoimalan hyödyt välittömästi käyttöösi:

 • yrityksesi ympäristöystävällinen imago kohoaa aurinkopaneelien myötä ilman, että sinun tarvitsee ostaa järjestelmää
 • järjestelmän saa halutessaan lunastaa myöhemmin, mutta riittää, että annat katon voimalakäyttöön
 • palvelusopimusmallin myötä varmistamme samalla, että kokonaissähkönhankintasi on yrityksellesi optimoitu
 • aurinkovoimalan sijoittaminen yrityksesi katolle ei tuo sinulle mitään lisäkustannuksia, sillä maksat enintään saman verran kuin ostaessasi sähkön verkosta
 • aurinkovoimalan hankkiminen palvelusopimusmallilla on sinulle näin ollen vaivaton ja kannattava ratkaisu

Aurinkovoimala osamaksulla

Voit hankkia aurinkovoimalan yrityksellesi myös joustavalla 12-60 kuukauden rahoituksella.

MTK-jäsenen edut aurinkovoimalahankintaan

Oulun Energialta voit saada MTK:n jäsenenä jopa -10 % alennuksen aurinkosähköjärjestelmän toimituksesta ja lisäksi muita etuja järjestelmän hankintaan liittyen. Tutustu lisää MTK:n nettisivuilla, kirjaudu MTK:n jäsenenä ja tee tarjouspyyntö Oulun Energialle.

Siirry MTK:n sivuille

Tee aurinkoenergialaskelma

Laske aurinkolaskurillamme paljonko voisit tuottaa itse puhdasta aurinkosähköä. Hae osoitteella oma kiinteistösi ja valitse rakennus, jonka katolle aurinkopaneelit voisi sijoittaa. Laskuri tuntee kattosi ja tietää paljonko se voi vastaanottaa auringonsäteitä, millaisia varjoja sen pinnalle lankeaa ja kuinka kaltevaksi katto on rakennettu. Aurinkolaskuri auttaa hankkimaan tismalleen oikean määrän paneeleita katollesi, jotta säästäisit energiaa, rahaa ja luontoa.

Siirry aurinkolaskuriin

 

Aurinkopaneelit yrityskohteessa

 

Aurinkoenergia yrityksessä

Aurinkovoimala tuottaa taloudellisesti ja tasaisesti sähköä yrityksesi tarpeisiin. Ja vieläpä pitkään: aurinkopaneelien tuottotakuu on 25 vuotta ja käyttöikä jopa 50 vuotta. Lisäksi investointi nostaa yrityksesi kiinteistön arvoa ja viestii vihreistä arvoista.

Suurissa aurinkovoimaloissa takaisinmaksuaika vaihtelee 5-10 vuoden välillä (sis. Business Finlandin tuen), kun korvataan pääosin verkosta ostettavaa sähköä. Kannattavuuden kannalta oleellista on, että järjestelmän koko optimoidaan käyttökohteen kulutusprofiilin mukaan. Nykyaikaisella aurinkovoimalalla saakin hyvän pääoman tuoton hyvin pienellä riskillä.  
Aurinkovoimala parantaa yrityksesi energiatehokkuutta ympäristöystävällisesti ja tuloksellisesti, sillä energiatehokkuusluku voi parantua jopa 15%.

Aurinkoenergia on myös hyvä keino suojata osa sähkönhankinnasta pitkälle tulevaisuuteen. Paljon sähköä kuluttavien yritysten kokonaissähkönhinta on heilahdellut paljon viime vuosina. Pitkän ajan kehitys on ollut kuitenkin selvästi nousujohteinen. 

Aurinkopaneeleiden hinnat ovat pudonneet merkittävästi kuluneen syksyn aikana Kiinan tuontitullien poistumisen myötä, mikä on lyhentänyt aurinkovoimalan takaisinmaksuaikaa jopa kolmanneksen. Lyhyt takaisinmaksuaika vaatii kuitenkin työ- ja elinkeinoministeriön myöntämän 25 prosentin energiatuen, jota on saatavilla ainakin tämän vuoden loppuun asti. Nopealla toiminnalla voit varmistaa aurinkovoimalan olevan erittäin kannattava investointi tulevaisuuteen. Asiantuntijamme auttavat teitä energiatuen hakemisessa ja voimme myös tarjota yrityksellesi aurinkovoimalan rahoitus- ja palvelusopimuksella.