Aurinkopaneelit kotiin

Oulun Sähkönmyynti Oy siirtyy osaksi Oomi Oy:tä 1.4. alkaen! Oomi tarjoaa sähkönmyyntiä, aurinkopaneeliratkaisuja ja erilaisia ratkaisuja sähköautojen lataamiseen. Voit tutustua Oomiin osoitteessa oomi.fi.

Oletko jo asiakas? Älä huoli, muutos ei edellytä sinulta mitään toimenpiteitä, vaan sopimuksesi jatkuu ennallaan. Samat tutut myyjät ja asiakaspalvelijat palvelevat sinua jatkossakin.

Tutustu Oomiin

Aurinkopaneelien hankinta kotiin

Aurinkopaneeleilla voit tuottaa osan käyttösähköstäsi energiatehokkaasti ja ympäristöystävällisesti. Myös sähkön hinnan muutoksista aiheutuvat taloudelliset riskit vähentyvät investoinnin myötä. Kotitalouksille suunnatut pakettimme ovat yleisimmin kokoluokassa 1,5 – 10 kWp. Järjestelmän koko räätälöidään kuitenkin kohteen sähkönkulutuksen mukaan niin, että aurinkosähkön hyöty saadaan suurimmaksi. 

Kun tuotat käyttösähköäsi itse aurinkopaneeleilla, olet omavarainen energiantuottaja ja saat samalla taloudellista säästöä. Aurinkoenergian hyödyntäminen edistää myös ympäristöystävällisyyttä . Hankinta on sinulle helppo, sillä toimitamme aurinkosähköjärjestelmät avaimet käteen -palveluna ja olemme toimittajana luotettava valinta 130 vuoden energia-alan kokemuksella. Aurinkopaneeleille saat valmistajan 25 vuoden tuottotakuun.

Pyydä tarjous tai ole yhteydessä aurinkomyyntiimme puhelimitse tai sähköpostitse, niin kartoitamme kohteesi ja teemme sinulle tarjouksen aurinkopaneeleista. Aurinkosähköjärjestelmän asentaminen kestää 1-2 päivää useimmissa omakotitalokohteissa. Hoidamme puolestasi suunnittelun, aurinkopaneelien ja invertterin hankinnan, asennukset ja luvat. Voit ostaa meiltä invertterille takuun jopa 25 vuoden käyttöajalle, jolloin sinun ei tarvitse kuin hyödyntää aurinkopaneelien tuottama puhdas sähköenergia. Lisäksi voit myydä meille omasta käytöstäsi ylijäävän aurinkosähkön.

Lataa maksuton opas aurinkopaneelien hankintaan

Pyydä tarjous aurinkopaneeleista

Oletko yritysasiakas? Lataa yritysten aurinko-opas tästä!

Aurinkopaneelit omakotitalossa

Tuotantolaitteistomme täyttää Energiateollisuuden suositukset, Saksan normin VDE-AR-N 4105:2011

  • Saat aurinkopaneeleille valmistajan 25 vuoden tuottotakuun
  • Tuotanto on erotettavissa jakeluverkosta erillisellä lukittavalla erotuskytkimellä, johon verkonhaltijalla on vapaa pääsy
  • Liittymän pääkeskukselle ja tuotantolaitteistolle asennamme varoituskyltin takasyöttövaarasta ja opastuksen tuotannon irtikytkemiselle
  • Tarkastamme samalla onko käyttöpaikassasi 2-suuntainen mittari omasta käytöstä ylijäävän aurinkosähkön myymiseen
  • Voit seurata aurinkopaneelien tuottoa ja energiankulutustasi tunnin tarkkuudella Energiatilillä

Tee energialaskelma aurinkopaneeleista

Laske aurinkolaskurillamme paljonko voisit tuottaa itse puhdasta aurinkosähköä. Hae osoitteella oma kiinteistösi ja valitse rakennus, jonka katolle aurinkopaneelit voisi sijoittaa. Laskuri tuntee kattosi ja tietää paljonko se voi vastaanottaa auringonsäteitä, millaisia varjoja sen pinnalle lankeaa ja kuinka kaltevaksi katto on rakennettu. Laskuriin syötetään kulutusarviosi, jonka pohjalta se laskee minkä verran paneeleita kiinteistösi katolle kannattaisi laittaa.

Aurinkolaskuri auttaa hankkimaan tismalleen oikean määrän aurinkopaneeleita katollesi, jotta säästäisit energiaa, rahaa ja luontoa.

Siirry aurinkolaskuriin

Aurinkopaneelien hinnat

Hinnaston hinnat ovat aurinkosähköjärjestelmien esimerkkihintoja. Laskemme lopullisen tarjoushinnan, kun olemme kartoittaneet kohteesi sähköntarpeen ja sijainnin.

 Pyydä tarjous aurinkopaneeleista ja toimitamme ne sinulle vaivattomasti ja luotettavasti. Olemme yksi Suomen kokeneimmista aurinkopaneelien toimittajista.

Aurinkopaneelien lukumäärä 6 10 18
Aurinkopaneelien teho 1,7 kWp 2,8 kWp 5,0 kWp
Aurinkosähkön vuosituottoarvio*
(suuntaus etelään)
1300 - 1400 kWh 2200 - 2500 kWh 4000 - 4500 kWh
Aurinkopaneelien pinta-ala alle 10 m2 noin 17 m2 noin 30 m2
Invertteri SMA 1-vaiheinen SMA 3-vaiheinen SMA 3-vaiheinen
Järjestelmän asennus alk. 1 650 € 2 300 € 3 200 €
 Eurooppalaiset aurinkopaneelit alk. 1 850 € 3 020 € 4 710 €
Yhteensä alk. 3 500 € 5 320 € 7 910 €
 Suomalaiset aurinkopaneelit alk. 2 140 € 3 500 € 5 340 €
Yhteensä alk. 3 790 € 5 800 € 8 540 €
Kotitalousvähennys asennuksesta** -725 € -1 050 € -1 500 €

*Aurinkoiseen paikkaan asennettu nykyaikainen aurinkopaneelijärjestelmä tuottaa vuosittain 800 – 900 kWh/kWp.
**Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa ja vähennysoikeus työn osuudesta on 50 %. Vähennyksen enimmäismäärä 2 400 euroa/henkilö. Lisätietoja Verohallinnon verkkosivuilta.

Me ostamme ylijäämäsähkösi

aurinkosähköä kotitalouksille

Aurinkoisina päivinä omat aurinkopaneelit voivat tuottaa sähköä enemmän kuin mitä itsellä kuluu kiinteistössä. Ostamme ylijäämäsähkösi Suomen alueen spot-hintaan ilman vähennyksiä. Jos sinulla on kanssamme sähkönmyyntisopimus, ostosopimuksesta ei aiheudu sinulle mitään kuluja. Muille asiakkaille ostosopimuksen perusmaksu on 3 euroa kuukaudessa. Pyydä lisätietoja ylijäämäsähkön myymisestä tarjouspyyntölomakkeella tai ottamalla yhteyttä aurinkomyyntiimme.

Aurinkopaneelien taloudellinen kannattavuus

Aurinkopaneeleilla tuotetun sähkön kustannukset ja rahoitus kannattaa suhteuttaa järjestelmän käyttöikään. 5 kW järjestelmän tuottama sähkö maksaa 25 vuoden käyttöiällä 10 – 15 snt/kWh riippuen rahoituskustannuksista ja järjestelmän todellisesta vuosituotosta. Sähkönhintaan on laskettu huoltokuluina invertterin uusiminen 10 – 15 vuoden kuluttua.

Aurinkopaneeleilla tuotetun sähkön hinta on siis suunnilleen sama kuin kotitaloussähköllä (sähköenergia + sähkön siirto + verot) jo tällä hetkellä. Sähkön markkinahintaa on vaikea ennustaa tulevaisuuteen, mutta esimerkiksi viimeisen 15 vuoden aikana sähkölämmittäjän (kulutus noin 18 000 kWh/v) kokonaissähkönhinta on kallistunut keskimäärin 6 prosenttia vuodessa väliaikaisista heilahteluista huolimatta.