Usein kysyttyä

Olemme koonneet avuksesi vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos et löydä etsimääsi tietoa, voit esittää oman kysymyksesi yhteydenottolomakkeella ja vastaamme sinulle henkilökohtaisesti mahdollisimman pian.

Sähköstä ja sähkösopimuksista

Mihin sitä sähköä kuluu? Mitä sähkötöitä saan tehdä itse? Minkälainen sähkösopimus minulla on? Näihin ja moneen muuhun kysymykseen löydät vastaukset tältä sivulta.

Sähkön siirrosta

Miksi sähköverkkoa maakaapeloidaan? Mistä siirtohinta oikein muodostuu? Voinko kilpailuttaa sähkön siirron? Lue lisää ja löydä vastaukset.
Kaukolämmön käyttö

Kaukolämmöstä

Kummastuttaako kaukolämmön jäähdytys, etäluenta tai ekologisuus? Klikkaa sivu auki ja lue vastaukset.
Aurinkopaneelit

Aurinkoenergiasta

Ei kannata Suomessa ja muita myyttejä aurinkoenergiasta.

Etuasiakkuudesta

Mikä on mobiilikortti? Voinko tilata rinnakkaiskortin. Avaa sivu ja lue lisää etuasiakkuudesta.
Pohjoista voimaa -mobiilisovellus

Mobiilosovelluksesta

Millaisia ominaisuuksia Pohjoista voimaa -mobiilisovelluksessa on? Saanko etuasiakaskortin mobiilisovellukseen? Lue lisää mobiilisovelluksesta.

Laskutuksesta

Miksi sähkö- ja lämpölaskut ovat talvella niin isoja? Miksi saan kaksi sähkölaskua? Miten voin vaihtaa e-laskuun? Nämä ja monta muuta asiaa selviävät lukemalla vastaukset.

Muutosta

Muuttokiireiden tohinassa muuttajan kannattaa muistaa tehdä sähkösopimus. Kiinteistökaupassa muistettavia asioita ovat vielä liittymäsopimuksetkin. Lue lisää.

Vikatilanteista

Sähköt on poikki, mutta naapurissa palaa valot. Patteritkaan ei lämpiä. Mitäs nyt? Lue vastaukset yleisimpiin vikakysymyksiin.

Energiasanasto

Energia-alan sanasto voi olla välillä hieman hankalaa. Olemme koonneet avuksesi sanakirjan, jonka avulla selvität yleisimpien termien merkitykset.