Vastuullisuus näkyy arkipäivän työssä

Oman työni mukavia puolia on, että pääsen jatkuvasti tapaamaan Oulun Energian asiakkaita ja juttelemaan näiden kanssa. Keskusteluissa on käynyt selvästi ilmi, kuinka tärkeänä nykyisin pidetään yrityksen toiminnan vastuullisuutta.

Vastuullisuutta tarkastellaan usein taloudellisesta, sosiaalisesta ja ympäristöllisestä näkökulmasta. Lähtökohtana on kaikkien lakien ja määräysten tarkka noudattaminen, mutta tämä ei pelkästään riitä – enemmänkin yrityksiltä vaaditaan.

Päivittäisessä toiminnassa vastuullisuus näyttäytyy usein varsin arkisina seikkoina ja tapoina hoitaa asioita. Tällaiset seikat ovat nousseet esille, kun olen asiakkaiden kanssa vastuullisuudesta jutellut: Yrityksen antamien tietojen on pidettävä paikkansa. Sen sanomisiin on pystyttävä luottamaan. Tuotteiden ja palvelujen on toimittava moitteettomasti ja kuten on luvattu. Virheitä saa sattua, mutta ne on myönnettävä ja korjattava.

Vastuullisuus on merkittävä palanen yrityksen kilpailukyvyn kokonaisuudesta. Se on tärkeä asia, mutta pelkästään sen varaan ei voi heittäytyä. Yrityksen on lunastettava menestys markkinoilla joka päivä ja monilla eri keinoilla.

Asiakkaat edellyttävät totta kai myös Oulun Energialta vastuullista toimintaa. Teemme parhaamme vastataksemme näihin odotuksiin. Silloin tällöin meille tulee tästä myös mukavaa palautetta. Ilahduin kovasti, kun vastikään eräs asiakas kehui palvelumme olleen varmaa ja taattua laatua. Toinen asiakas puolestaan kertoi äsken, että annoimme käsitellyistä asioista luotettavan ja perusteellisen kuvan.

Tässä pari esimerkkiä siitä, mitä arkipäivän vastuullisuus meille tarkoittaa.

Tarjoamme asiakkaillemme aurinkovoimaloita ja annamme niille erittäin pitkän takuun. Pitkiä takuita lupaavat monet muutkin, mutta ovatko ne varmasti markkinoilla parinkymmenen vuoden kuluttua lunastamassa lupauksiaan? Me olemme toimineet nyt 127 vuotta ja aiomme jatkaa ainakin yhtä kauan.

Toinen esimerkki: Yritysasiakkaistamme suuri osa hyödyntää salkkupalveluamme, johon kuuluu sähkön hintavaihteluilta suojaavia johdannaisia ja myös sähkön fyysinen toimittaminen. Monille yrityksille sähköllä on suuri merkitys niin toiminnan kuin taloudenkin kannalta. Meillä on voimavaroja ja osaamista kantaa vastuu siitä, että asiakkaamme aina saavat tarvitsemansa sähkön kilpailukykyiseen hintaan ja luotettavasti.

Ja kaikkein varminta ja helpointa on hankkia sähkö suoraan meiltä – ilman välikäsiä.

Toivotan asiakkaillemme mukavaa ja menestyksekästä syksyä!

Seppo Tuomi

Tuomi Seppo
myyntijohtaja Kasarmintie 6, 90130 Oulu 0447033080