Aurinkoa ympäri vuoden

Aurinkoenergian suosio kasvaa koko ajan, ja kauppaa tehdään läpi vuoden. Oulun Energiassa aurinkosähköjärjestelmiin on vihkiytynyt kokonainen tiimi.

TEKSTI: Marikki Leivo KUVAT: Marikki Leivo, Nina Kenakkala

Oulun Energian aurinkotiimissä työskentelee viisi asiantuntijaa ja kuudennen rekrytointi on parhaillaan käynnissä. Kaikilla on omat erityisosaamisalueensa. Tuotepäällikkö Olli Tuomivaara hoitaa esimiestehtävien lisäksi tarjouslaskentaa sekä teknisiä ja teknillistaloudellisia selvityksiä. Oulun Energia Urakoinnista aurinkotiimiin kesällä siirtynyt projektipäällikkö Antti Korkala vastaa suunnittelun ohjauksesta ja rakentamisesta ja tekee rakentamiseen liittyvää dokumentointia ja määrityksiä.

Myyntineuvottelijat Aleksi Alamattila, Anniina Mäki-Petäys ja Arttu Raitala palvelevat erityisesti kuluttaja-asiakkaita. Kaikki kolme ovat jatkaneet kesäharjoittelun jälkeen myyntitehtävissä opintojensa ohessa. Anniina Mäki-Petäys tekee myynnin lisäksi markkinointia ja Arttu Raitala järjestelmien suunnittelua. Aleksi Alamattila on ollut myynnissä pisimpään, joten hän ottaa vastuuta esimerkiksi pienyritysprojekteista.

”Hain työpaikkaa, koska aurinkoenergia on tulevaisuuden ala ja nouseva trendi. Lisäksi hajautettu energiantuotanto ja ympäristöystävällisyys kiinnostavat”, Aleksi Alamattila kertoo.

"Työstä saa myös hyvää myyntikokemusta”, lisää Anniina Mäki-Petäys.

Aurinkotiimi on yksimielinen siitä, että yhteinen dynamiikka toimii saumattomasti ja apua saa tarpeen tullen. Tyypilliseen työpäivään sisältyy yhteydenpitoa asiakkaiden kanssa puhelimitse ja sähköpostilla sekä asiakaskäyntejä, joissa kartoitetaan kohteen soveltuvuus aurinkoenergian tuottamiseen. Asiakkaita tavataan myös messuilla ja tapahtumissa.

Oulun Energian aurinkotiimiOulun Energian aurinkotiimi: Arttu Raitala, Antti Korkala, Olli Tuomivaara, Anniina Mäki-Petäys ja Aleksi Alamattila.

Kasvukäyrällä

Juuri nyt tuotepäällikkö Olli Tuomivaaraa ja projektipäällikkö Antti Korkalaa työllistää iso aurinkoenergian laajennusprojekti Helsingin yliopiston Viikin kampuksella. Oulun Energia toimittaa Viikkiin 425 kilowatin aurinkosähköjärjestelmän täydentämään vuonna 2015 asennettua voimalaa. Valmistuttuaan ensi kesänä Viikin aurinkovoimalakokonaisuuden nimellisteho on huimat 1,2 megawattia.

”Pyrimme kasvamaan kaikissa asiakassegmenteissä, mutta tärkein niistä on yrityspuoli. Yritysten ja julkisorganisaatioiden projektit ovat aina kiinnostavia”, Tuomivaara kertoo.

Aurinkoenergia onkin yrityksille järkevä sijoitus. Takaisinmaksuajat vaihtelevat 7–14 vuoden välillä, kun aurinkosähköllä korvataan ostosähköä.

”Kannattavuuden kannalta oleellista on, että järjestelmä optimoidaan käyttökohteen kulutusprofiilin mukaan”, muistuttaa Antti Korkala.