Toiveiden kuuleminen on tärkeää

Kanta-asiakkuudet kiehtovat etuasiakasohjelmaa kehittävää Anna-Maija Toivosta.

TEKSTI Katariina Parhi KUVA Kati Leinonen

Pohjoista voimaa -etuasiakasohjelmaa kehitetään asiakasta kuunnellen. Uunituoreen projektipäällikön Anna-Maija Toivosen tehtävänä on viedä toiveita eteenpäin toteutukseen saakka. Kanta-asiakkuudet ovat hänen erityinen kiinnostuksen kohteensa.

”Se on sitä kun ajatellaan, mitä asiakas ajattelee ja miten häntä parhaiten palvellaan. Meidän pitää kyetä menemään asiakkaan saappaisiin”, Toivonen kuvailee.

Anna-Maija Toivonen kehittää etuasiakasohjelmaaProjektipäällikkö Anna-Maija Toivonen kehittää etuasiakasohjelmaa.

Toivosta kiinnostaa, keitä asiakkaat ovat, millaisista asioista he ovat kiinnostuneita, ja millaisia etuja he toivovat. Asiakkaan näkökulmaa on kartoitettu aiemminkin.

”Nyt alkava isompi kehitysprojekti lähtee liikkeelle asiakaskyselyllä, joka antaa suuntaviivat meidän työlle. Eli vastaukset ovat meille erittäin tärkeitä”, Toivonen painottaa.

Edut valtakunnallisiksi

Jo valmistuneista etuasiakasohjelman uudistuksista Toivonen mainitsee mobiilisovelluksen, josta löytyy sähköinen etuasiakaskortti etuineen ja jonka avulla voi muun muassa seurata sähkönkulutustaan. Uudet ideat pääsevät toteutukseen, kunhan hän on ehtinyt syventyä työsarkaansa.

Jo tässä vaiheessa Toivonen mainitsee aikovansa paneutua etujen laajentamiseen lähiseudulta valtakunnallisiksi.

”Ajatuksena on, että palvelisimme paremmin asiakkaita koko Suomen alueella”, Toivonen kertoo.

Kiinnostavan työn lisäksi Toivosen omat juuret houkuttelivat Ouluun. Hän kertoo olevansa alun perin pohjoisen tyttöjä, Kuusamosta kotoisin. Toivonen lähti lukion jälkeen maailmalle ja on tehnyt kouluttautumisensa jälkeen myynnin ja markkinoinnin töitä etelässä.

”Tuli koti-ikävä”, hän toteaa.

Nyt lähisukulaisetkin asuvat lyhyemmän matkan päässä. Toivonen kertoo olevansa uudesta työstään innostunut ja uskoo, että tulee viihtymään työporukassa.

”Koko energiatoimialaan tutustuminen on ollut mielenkiintoista. Olen aina ajatellut, että sähkö tulee pistorasiasta”, hän vitsailee.

Vastaa etuasiakaskyselyyn

Osallistu etuasiakaskyselyyn viimeistään 30.9. Kaikkien vastanneiden kesken arvomme kolme 100 euron sähkölahjakorttia.