Apua ja ratkaisuja vastuulliseen energiankäyttöön

Yleensä ajatellaan, että yritykset pyrkivät myymään tuotteitaan tai palvelujaan mahdollisimman paljon. Aina näin ei kuitenkaan ole. Me Oulun Energiassakin haluamme edistää asiakkaidemme – niin yritysten kuin kotitalouksien – järkevää sähkön ja lämmön käyttöä. Käytännössä tämä lähes poikkeuksetta tarkoittaa energiankulutuksen pienentymistä.

Energiansäästöstä huolehtiminen on vastuullinen tapa toimia niin asiakkaidemme kuin koko yhteiskunnan kannalta. Ja totta kai – sähkön ja lämmön järkevää kulutusta helpottavat tuotteet ja palvelut avaavat meille itsellemme myös uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Otetaanpa pari esimerkkiä energiaa ja rahaa säästävistä ratkaisuista, joita asiakkaillemme tarjoamme.

Effi on sähkölämmittäjille tarkoitettu järjestelmä, joka yhdistää lämmityksen huonekohtaisen säädön ja spot-sähkösopimuksen. Sen avulla voidaan lämmityksen lisäksi hallita esimerkiksi ilmalämpöpumppua, lämminvesivaraajaa ja auton lämmityspistoketta. Effi myös ohjaa lämmityksen päälle niiksi tunneiksi, kun sähkö on edullisinta.

Teollisuusyrityksille puolestaan tarjoamme nyt uudenlaisia energian uusiokäyttöratkaisuja yhteistyökumppanimme Calefan kanssa. Tarkoituksena on vähentää yritysten ostoenergian tarvetta ottamalla niiden omissa prosesseissa syntyvää lämpöenergiaa uusiokäyttöön. Palveluun sisältyy takuu syntyvästä energiansäästöstä. Ensimmäinen yhteistyöprojektimme valmistuu tämän vuoden aikana Ekovillan tehtaille Kouvolaan.

Vastuullisia ja järkeviä ratkaisuja ovat myös aurinkovoimalat, joita asennamme asiakkaidemme käyttöön jatkuvasti kiihtyvällä vauhdilla. Ne tuovat niin yrityksille kuin kotitalouksille mahdollisuuden tuottaa tarvitsemaansa energiaa hajautetusti ja uusiutuvasti.

Monet energiaa säästävät ratkaisut perustuvat digitaaliseen tekniikkaan. Kaikki ei kuitenkaan ole eikä saa olla tekniikkaa. Ihmisten välistä suoraa yhteydenpitoa tarvitaan. Oulun Energian väkeen voi aina ottaa yhteyttä ja kysellä sähköön ja lämpöön liittyen apua ja neuvoja. Talossamme työskentelee myös energianeuvoja, joka tarvittaessa henkilökohtaisesti ohjaa järkevään energiankäyttöön ja antaa vastauksia kiperiinkin kysymyksiin.

Kesää seuraa syksy. Talvikin on täällä pikemmin kuin huomaammekaan. Lämmityskausi on jo ovella. Pienenä vinkkinä Oulun Energian kaukolämpöasiakkaille sanoisin, että muistakaa meidän lämpöturvamme. Kun kanssamme tekee sopimuksen lämpöturvasta, huolehdimme kaukolämpölaitteiston jatkuvasta seurannasta sekä energiatehokkaasta ja luotettavasti toiminnasta.

Leppoisaa ja huoletonta syksyä Sulakkeen lukijoille!

Jari Pirkola