Oulun Energia -areenalla soi syyskuussa huippuluokan musiikkitapahtuma

Sonata Arctican karismaattinen keulahahmo Tony Kakko, huippusopraano Johanna Rusanen-Kartano ja lavaenergiaa tulviva JP Leppäluoto, Oulun Sinfonian täysorkesteri vahvistettuna komppiorkesterilla ja taustakuorolla, tunnetuimmat heavyklassikot ryhditettynä Sonata Arctican hiteillä ja näyttävä valoshow. Siinä ovat huikeat puitteet ainutlaatuiselle konserttitapahtumalle Oulun Energia -areenalla 7. syyskuuta Oulussa.

Teksti Soile Suvanto | Kuva Kati Leinonen

Luvassa on suuren luokan konserttielämys, joka uudistaa Oulun Energian vuosittain järjestämät Pohjoista voimaa -konsertit. Iso jäähallikonsertti korvaa Kemin talvikonsertin ja MeriOulun kesäkonsertin.

"Oulun Energian kesäkonsertista on tullut jo loppukesän käsite paikallisena pohjoisen musiikkitapahtumana. Nyt olemme uudessa halunneet tuottaa vieläkin nautinnollisempia ja kunnianhimoisempia musiikkikokonaisuuksia asiakkaillemme ja Oulun Energia Areena antaa puitteet, jossa Oulun Sinfonian ja vierailevien artistien kanssa voimme toteuttaa entistä paremmin erilaisia musiikillisia teemakokonaisuuksia", Oulun Energian toimitusjohtaja Juhani Järvelä sanoo.

Toppilan Möljän konsertit on myyty vuosittain loppuun saman tien ja suuri joukko asiakkaita on jäänyt ilman lippua. "Myös tämän takia on haettu suurempaa tilaa ja Oulun Energia Areenalle katsojia mahtuu noin 5000", Järvelä sanoo.

Ainutkertainen tapahtuma

Konsertin kapellimestari Jukka Myllys kertoo, että pelkästään heavykappaleiden sovittamisessa sinfoniaorkesterille on valtava urakka.

"Työ tehdään pelkästään tätä suurkonserttia varten, joten kyseessä on todella uniikki tapahtuma. Täytyy tehdä kerralla korkeaa laatua", Myllys sanoo.

Heavy sopii hyvin teemaksi

Solistien eroavaisuudella ja orkesterilla, komppiorkesterilla, taustakuorolla, visuaalisuudella ja näyttävällä valoshowlla rakennetaan konsertista toimiva kokonaisuus. Heavymusiikki sopii konsertin teemaksi hyvin.

"Jos on ennakkoluuloja heavymusiikkia kohtaan niin sitä suuremmalla syyllä kannattaisi tulla tähän konserttiin. Heavydiggarit taas voivat löytää uusia näkökulmia raskaaseen rokkiin, kun kuulevat sovituksia sinfoniaorkesterille", Myllys sanoo.

Juhani Järvelä odottaa jo syksyn konserttia. "Konsertti on itselleni vuoden kohokohta nähdä ja tavata livenä asiakkaitamme todella suurella joukolla, sillä tämä on mitä parhain tapa vaihtaa myös kuulumisia energiaan liittyvistä asioista", Järvelä sanoo.