Effi tuo lisää älykkyyttä koteihin

Luultavasti meistä kaikista tuntuu silloin tällöin, että annos lisää älyä ei olisi pahitteeksi. Voin nyt kertoa hyviä uutisia: Oulun Energialla on tarjota asiakkailleen neropatti nimeltään Effi. Kun Effin vie kotiinsa tai mökilleen, nousee älykkyys siellä ihan uudelle tasolle.

Effi on suorasähkölämmittäjille tarkoitettu ratkaisu. Se yhdistää älykkään lämmityksen ohjauksen ja markkinahintaa seuraavan spot-sähkösopimuksen. Järjestelmän avulla voi monipuolisesti hallita talon lämmitystä huonekohtaisesti. Se myös ohjaa lämmityksen automaattisesti niille tunneille, kun sähkö on edullisinta, jos niin halutaan.

Helppokäyttöinen Effi tottelee ohjeita, joita sille annetaan tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen avulla internetin välityksellä.

Tarkkaa tietoa Effistä saat verkkosivuiltamme tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Älykkään ja kustannuksiltaan edullisen ratkaisun avulla sähkölämmittäjä pystyy säästämään jopa 20 prosenttia sähkönkulutuksestaan. Lisä-älyn hankkiminen on erityisen edullista nyt, kun Oulun Energia tarjoaa Effin aloituskampanjassa puoleen hintaan.

Sekin kannattaa huomata, että Effi lisää myös turvallisuutta, koska siihen voi muun muassa yhdistää vuotovahteja ja seurata rakennuksen lämpötilaa etänä.

Kotitalouksille Effi on näppärä tapa säästää energiaa ja kutistaa sähkölaskua, mutta se on myös mainio esimerkki isosta muutoksesta energia-alalla. Kuluttajien – yksittäisten ihmisten – teoilla ja valinnoilla on entistä suurempi merkitys, kun matkaamme kohti hajautettua ja hiilineutraalia energiajärjestelmää.

Tulevaisuuden ja osin jo nykyisessä energiajärjestelmässä kuluttajat osallistuvat itse sähkön tuottamiseen esimerkiksi aurinkopaneeliensa avulla. Toisaalta kuluttajilla on myös käytössään järjestelmiä, jotka mahdollistavat sähkön entistä tehokkaamman kysyntäjouston. Käytännössä sähkön kulutuksesta leikataan niiden avulla pois korkeimmat ja kalleimmat piikit sekä hallitaan kysyntää, kun tuotannon heilahtelut aiheuttavat vaihteluja sähkön tarjonnassa.

Kysyntäjoustolla on sähköjärjestelmän tasapainotuksessa suuri merkitys, koska jatkossa yhä suurempi osa sähköstä tuotetaan tuuli- ja aurinkovoimalla, joiden tuotanto voi vaihdella voimakkaasti. Sähköjärjestelmän toimintaedellytyksenä on, että kysyntä ja tuotanto ovat tasapainossa. Kysyntäjousto toteutetaan automaattisesti erilaisten digitaalisten ratkaisujen avulla niin, että kuluttajat tuskin edes huomaavat mitään tapahtuvan.

Effi tuo huomispäivän älyä jo tämän päivän koteihin!

Aurinkoista kesää Sulakkeen lukijoille!

Jari Pirkola