Kaukolämpö sulattaa kadut ja kentät

Mistä on kyse kun jalkapallojunioreita vilistää vihreällä tekonurmella korkean hangen keskellä Heinäpään urheilukeskuksessa. Tai kun Rotuaari ja Oulun kaupungintalon piha ovat sulana helppokulkuisia ympäri vuoden – kuten myös Kontinkankaan hyvinvointikeskuksen ja kaupunginsairaalan edustat.

Teksti Marko Sirviö | Kuva Timo Heikkala

Kaukolämpöä hyödyntävä sulanapitojärjestelmä on hyvä esimerkki Oulun Energian älykkäistä energiapalveluista. Ne hyödyttävät kaikkia kaupunkilaisia ja tekevät yhteisestä ympäristöstä viihtyisää ja turvallista.

”Etenkin aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä rynnätään Rotuaarille, kun se on sula ja kuiva. Muualla ei lautailu tuolloin onnistu”, sanoo pitkän linjan oululaisskeittaaja Pasi Järvelä.

”Siellä on paljon hyviä paikkoja kuten lava ja erilaisia korokkeita siellä täällä.”

Skeittaus on urbaani laji, joka kuuluu asvaltin, kiven ja betonin keskelle. Järvelän mukaan lautojen kolina ja rullien räminä ärsyttää joitakuita, mutta enimmäkseen ohikulkijoilta kuultu palaute on positiivista.

”Kuvattiin isommalla porukalla videota, niin poliisit näyttivät peukkua ja sanoivat, että älkäähän loukatko itseänne. Ja yksi lääkäri kävi sanomassa, että tuo on kyllä hyvää liikuntaa koko kropalle.”

Juuri skeittivideoiden kuvaaminen ja niiden jakaminen on saanut harrastuksen nousuun myös Oulussa. Vauhdikas laji näyttävine temppuineen on kuin tehty someaikaan ja Rotuaari on valoineen videotuotantoihin mainio miljöö.

”Monet nelikymppisetkin ovat palanneet lajin pariin ja kuvausporukoihin.”