sulake

Kirjailijan kello

TEKSTI: Pauliina Vanhatalo

"Meillä on kahdeksan minuuttia ja tauon jälkeen kahdeksan minuuttia”, toimittaja sanoi valmistaessaan minua televisiolähetykseen. ”Eli meillä on reilusti aikaa.”

Minua se jostakin syystä huvitti. Että kuusitoista minuuttia saattoi olla jollekulle reilusti aikaa! Sanat jäivät mieleeni pyörimään, kun haastattelu oli ohi. Pohdin niitä edelleen, kun tilanteesta on melkein vuosi.

Energia on haaste taloyhtiöille

Energia-asioiden hyvä hoito on taloyhtiöille entistä tärkeämpää.

TEKSTI: Jarno Mällinen KUVAT: Kati Leinonen, Vesa Ranta

”Me olemme taloyhtiöiden ja isännöitsijöiden jelppari, kouluttaja ja edunvalvontajärjestö.”

Pekka Luodon johtamalla Pohjois-Suomen Kiinteistöyhdistyksellä riittää tehtäväkenttää. Entisen Oulun läänin alueella toimivaan Suomen Kiinteistöliiton paikallisyhdistykseen kuuluu noin 1 200 asunto- ja kiinteistöosakeyhtiötä.

Hakaten ja potkien

Ilmaan singahtaa pilvi kimaltavia sirpaleita, kun Paavo Hahtolan hakku uppoaa jäiseen kielekkeeseen 20 metriä lumisen metsämaiseman yläpuolella.

TEKSTI: Antti Leikas KUVAT: Seppo Kolehmainen ja Oulun kiipeilyseura

Kiiminkiin johtavan Alakyläntien varressa seisova jäinen torni on hätkähdyttävä, lähes sadunomainen näky kirkkaana pakkaspäivänä. Tornin seinällä painovoimaa uhmaavat tummat hahmot hakkaavat ja potkivat muhkuraisen jään pintaa kavutessaan kohti huippua.

Myyntineuvottelijat neuvovat ja auttavat

Oulun Energian asiakaspalveluun tulee vuosittain noin 75 000 puhelua. Useimmiten asiakkaat haluavat keskustella sähkösopimuksista.

TEKSTI: Kari Arokylä KUVA: Kati Leinonen

Myyntineuvottelija Tuomas Alatalo lopettaa puhelun tyytyväisenä. Soittaja halusi jutella sähkösopimuksensa uusimisesta ja Alatalo kävi hänen kanssaan rauhassa läpi eri vaihtoehtoja. Sopivin ratkaisu löytyi ja lopuksi asiakas kiitteli hyvästä palvelusta.

Oulun Energian myyntitiimissä työskentelevä Alatalo hoitaa päivittäin kymmeniä asiakaspuheluja.

Aarre maan alla

Oululaisilla on kaupunkinsa alla satojen miljoonien eurojen arvoinen aarre. Kullasta tai timanteista ei tosin ole kysymys.

TEKSTI: Kari Arokylä KUVAT: Kati Leinonen KUVITUS: Henna Ryynänen

Tämä aarre muodostuu viemäreistä, talousvesi- ja hulevesiputkista, sähkökaapeleista ja kaukolämpöverkosta. Toki maan alla on paljon myös teleoperaattoreiden kaapeleita, mutta unohdetaan ne tällä kertaa.

Yhteistyö yrittäjien kanssa ykkösasia Ouluun palaavalle Laajalalle

Lähes yhdeksän vuotta valtiovarainministeriön ylijohtajana toiminut Päivi Laajala vastaa napakasti, millä mielin hän palaa Ouluun. ”Iloisena ja innostuneena.”

TEKSTI: Antti Leikas KUVAT: Seppo Kolehmainen

Haastattelua tehdessä muuttokiireet painavat jo päälle, mutta Päivi Laajala ehtii silti arvioida, mitkä asiat työllistävät uutta kaupunginjohtajaa eniten.

”Tulevaisuuden kunta on erilainen kuin nyt. Maakuntauudistus muuttaa kunnan asemaa radikaalisti.”