Tietoa laskutuksesta

Haluamme tehdä sähkö- ja kaukolämpölaskun maksamisen sinulle mahdollisimman helpoksi ja joustavaksi. Olemme koonneet tämän tietopaketin sinulle avuksi, jotta laskun maksaminen olisi mahdollisimman helppoa.

Laskun maksaminen

Laskusi saat joko ympäristöystävällisenä e-laskuna, yrityksen verkkolaskuna, paperisena postitse tai suoramaksuna - oman valintasi mukaan. Kaikki laskusi löytyvät myös Energiatililtä, jossa pääset selailemaan sekä avoimia että maksettuja laskuja.

  • E-lasku on parempi vaihtoehto paperilaskulle, koska saat e-laskun suoraan verkkopankkiisi. Ohjeet e-laskun tilaamiseen löydät tämän sivun lopusta.
  • Yritysasiakkaan verkkolaskun saat käyttöösi ilmoittamalla asiakaspalveluumme yrityksesi verkkolaskutiedot.
  • Suoramaksu sopii maksajalle, jolla ei ole käytössään verkkopankkia. Voit sopia suoramaksun käyttöönotosta omassa pankissasi.

Laskusi eräpäivä on 14 päivää laskun päiväyksestä. Voit maksaa laskusi neljällä, kuudella tai kahdellatoista laskulla vuodessa. Laskutusvälin valinta hoituu sopimusta tehdessäsi tai voit muuttaa nykyisen laskutusvälin Energiatilillä.

Kirjaudu Energiatilille

Tutustu sähkölaskuun Tutustu kaukolämpölaskuun

Eräpäivän siirto

Jos tarvitset lyhyen maksuajan laskulle, sinulla on eräpäivän jälkeen 10 päivää aikaa maksaa lasku ilman maksumuistutusmaksua ja siitä aiheutuvia kuluja. Jos tarvitset tätä pidemmän maksuajan, ota yhteyttä yhteistyökumppanimme Ropo Capitalin asiakaspalveluun maksusuunnitelman tekemiseksi. Lähetämme maksumuistutuksen 14 päivää alkuperäisen eräpäivän jälkeen ja siihen lisätään maksumuistutuksesta ja viivästyksestä aiheutuneet kulut.

Kysyttävää laskusta?

Jos tarvitset neuvoja laskun maksamiseen tai pidemmän maksuajan, sinua auttaa yhteistyökumppanimme Ropo Capital.

Laskun sisältöön liittyvissä kysymyksissä, kuten sopimus- tai kulutustiedoissa, voit kääntyä Pohjoista voimaa -asiakaspalvelun puoleen.

Säästä ympäristöä ja valitse sähköinen lasku

E-lasku on helpoin tapa maksaa laskuja verkkopankissa. Myös ympäristö kiittää, kun laskua ei enää lähetetä paperisena kotiin. Kaikki laskun maksamiseen tarvittavat tiedot ovat valmiina e-laskulla, joten riittää että käyt vain hyväksymässä maksun. E-laskun voi myös asettaa automaattiseen maksuun.

Tiedot e-laskua varten

1. Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. Sopimuksen tekoa varten tarvitset laskuttajan nimen, asiakasnumerosi ja laskutussopimusnumerosi, jotka löydät uudistetun laskun alaosasta.

2. Valitse e-laskun lähettäjä ja haluamasi laskut:

Entinen laskuttaja Uusi laskuttaja Laskutusaihe
Oulun Sähkönmyynti Oy Oomi Palvelut Oy Sähkölasku
Oulun Sähkönmyynti Oy Oulun Energia Oomi Palvelut Oy Oulun Energia Kaukolämpölasku
Oulun Sähkönmyynti Oy Kemi Oomi Palvelut Oy Kemi Sähkölasku
Oulun Sähkönmyynti Oy Keminmaa Oomi Palvelut Oy Keminmaa Sähkölasku
Oulun Sähkönmyynti Oy Keminmaan Energia Oomi Palvelut Oy Keminmaan Energia Kaukolämpölasku
Oulun Sähkönmyynti Oy Raahe Oomi Palvelut Oy Raahe Sähkölasku
Oulun Sähkönmyynti Oy Rantakairan Sähkö Oy Oomi Palvelut Oy Rantakaira Sähkölasku
Oulun Sähkönmyynti Oy Tervola Oomi Palvelut Oy Tervola Sähkölasku
Oulun Sähkönmyynti Oy Tornio Oomi Palvelut Oy Tornio Sähkölasku
Oulun Sähkönmyynti Oy Tornion Energia Oomi Palvelut Oy Tornion Energia Kaukolämpölasku

3. Ilmoita asiakasnumerosi ja laskutussopimuksesi. Löydät nämä tiedot viimeisimmältä sähkö- tai kaukolämpölaskulta tai sopimuksestasi. Tiedot voit katsoa helposti myös Energiatililtä. Käytä sähkölaskuun sähkölaskun laskutussopimustietoja ja kaukolämpölaskuun kaukolämpölaskun laskutussopimustietoja.

4. Nyt sinulla on voimassa oleva e-laskusopimus. Saat jatkossa laskut suoraan verkkopankkiisi, missä voit tarkistaa erittelyn, hyväksyä laskun maksettavaksi ja muuttaa tarvittaessa laskun summaa tai eräpäivää. Muutos astuu voimaan jo yleensä seuraavasta laskusta.