Sähkölaskun lukuohje

Olemme koonneet tälle sivulle hyödyllistä tietoa sähkölaskusta. Sivun alaosasta löydät sähkölaskun lukuohjeen, joka helpottaa tulkitsemaan laskuasi. Ohje on myös tämän sivun liitteenä pdf-versiona, jonka voit halutessasi ladata ja tulostaa itsellesi.

Saat yhden sähkölaskun, jossa myynnin ja siirron osuudet eriteltynä, kun sinulla on sähkösopimus meidän kanssamme ja asut jonkin Pohjoista voimaa -verkkoyhtiön alueella Oulussa, Raahessa tai Meri-Lapin alueella. Muussa tapauksessa saat kaksi laskua palveluntarjoajiltasi.

Sähkön kokonaishinta muodostuu kolmesta lähes yhtä suuresta osasta: sähkön myynnistä, siirrosta ja veroista. Valtiolle tilitettävä sähkövero peritään pelkästään sähkön siirtohinnassa. Tästä syystä siirron osuus sähkölaskulla on yleensä suurempi kuin myynnin.

Sähkön kokonaishinta

Lasku kulutuksen mukaan

Laskutamme käyttämäsi sähkön jälkikäteen toteutuneen kulutuksen ja valitsemasi sopimustyypin mukaan. Laskulta voit tarkistaa sopimuksesi nimen ja keston, kuukausimaksun sekä kuluttamasi sähkön hinnan ja määrän. Kulutus näkyy laskulla kilowattitunteina, mittarilukemia emme enää ilmoita. Saamme kulutustiedot verkkoyhtiöltäsi, joka lähettää ne meille etäluettavalta sähkömittariltasi tuntitietoina. Omaa kulutustasi voit seurata helposti kirjautumalla Energiatilille.

Kirjaudu Energiatilille

Loppulasku sähkösopimuksen päättyessä

Kun sähkösopimuksesi päättyy, lähetämme sinulle loppulaskun mahdollisimman pian. Jos laskulla on hyvitystä, palautamme sen pankkitilillesi. Voit ilmoittaa tilinumeron Energiatilillä tai soittamalla asiakaspalveluumme.

Sähkölaskun lukuohje etusivu

Sähkölaskun lukuohje takasivu

LiiteKoko
PDF icon Sähkölaskun lukuohje585.96 KB