Joukkueena vahvempi

10.11.2021

Eetu Hämäläinen ja Kaj Jokilahti ovat työskennelleet yhdessä vasta reilun vuoden. Silti he puhuvat kuin yhdestä suusta, kun aiheena on työssä jaksaminen ja hyvinvointi.

Eetu Hämäläiselle ja Kaj Jokilahdelle työssä a ja o on hyvä tiimi. Sen he kokevat muodostaneensa yhdessä muiden työntekijöiden kanssa Oulun Energian uudessa kiertotalousyksikössä: viime syksynä avatussa Ruskon jätteiden lajittelulaitoksessa.

"Meillä jäte heiluttelee tahtipuikkoa eli määrittää, millainen päivästä tulee", Hämäläinen naurahtaa. Työ on fyysisesti raskasta ja olosuhteet melun ja pölyn keskellä haastavat oikeanlaisista varusteista huolimatta. Silloin hyvä tiimi on elintärkeä voimavara. "Yhdessä saatiin uusi laitos käyntiin loistavasti viime syksynä", Jokilahti kiteyttää joukkueen voiman.

Asennetta vaativa työ

Työssään Hämäläinen ja Jokilahti eivät puhu ongelmista vaan haasteista. Jokilahden mukaan tiimissä ”kylvetään positiivisuutta”. Hyvä tiimi ja positiivinen henki luovat avoimen ilmapiirin, joka on avain sujuvaan tiedonkulkuun sekä mahdollisuuteen kehittää ja parantaa toimintaa. "Meillä saa käyttää omaa kapasiteettiaan rajattomasti ja sanoa mielipiteensä", Jokilahti toteaa.

Oppia työhön ei voi hakea muualta, sillä vastaavaa laitosta ei ole olemassa. Työ vaatiikin oma-aloitteista asennetta mutta antaa vastaavasti mahdollisuuden kehittää ja kehittyä. "Kiertotalous on tulevaisuuden ala, joka tarjoaa paljon opittavaa. Se on yksi syy, miksi hain töihin tänne", Hämäläinen kertoo.

Katse hyvinvoinnin koko kirjoon

Työn vastapainona miehillä on liikunta. Kiitosta saa myös Oulun Energian panostus työnantajana. "Yhtiössä on katsottu kokonaisvaltaisesti hyvinvoinnin koko kirjo", Hämäläinen summaa.

Esimerkiksi ePassia voi käyttää valintansa mukaan mm. kulttuuriin, hierontaan tai urheiluun. Kyselyitä työhyvinvoinnista on säännöllisesti ja yhteistä vapaa-ajan toimintaa mukavasti. Hämäläinen sanookin: "Tuntuu, että olen tehnyt oikeita liikkeitä työurani suhteen. Tässä yhtiössä tunnen olevani hyvissä käsissä."

Artikkeli on julkaistu alun perin Oulun Energian asiakaslehdessä 2/2021. Teksti Mari Siliämaa, kuvat Kati Leinonen.