Urakointiin uusia toimintatapoja ja tuotteistettuja palveluja

Oulun Energian Urakointi Oy kehitti vuoden 2013 aikana toimintaansa vahvasti palveluyrityksen suuntaan. Tämä sisälsi muun muassa yhtiön sisäisten toimintatapojen uudistamista ja valmiiden tuotekokonaisuuksien rakentamista. Työ jatkuu vielä kuluvan vuoden puolella, eikä kehittäminen toki lopu koskaan.

Toimintaprosesseja uusiessaan yhtiö on pyrkinyt siirtämään vastuuta ja päätöksentekoa organisaatiossa alaspäin. Näin työskentelystä tulee jouhevampaa ja tehokkaampaa. Tuotteistamisesta taas ovat esimerkkejä valaisin-, käytönjohto- tai muuntajapalvelu.

Vaikkapa muuntajan tarvitsevalle yritykselle Oulun Energia Urakointi tarjoaa kokonaispalvelun, johon sisältyy paitsi muuntaja ja sen asentaminen myös huolto ja tarvittaessa jopa rahoitus. Näin asiakas saa muuntajansa ja sen ylläpidon vaivattomasti ja kiinteään hintaan, jonka suuruus on tiedossa pitkälle tulevaisuuteen.

Uuden toimintatavan mukaisia hankkeita vuonna 2013 olivat muun muassa Oulun sataman kanssa solmittu palvelusopimus, Iin Energialle rakennettu sähköasema sekä Oulun Energia Siirto ja Jakelu Oy:lle tehdyt projektit Iskossa ja Lapinkankaalla.

Oulun Energia Urakoinnin asiakkaita ovat lähinnä kunnat, teollisuusyritykset ja taloyhtiöt. Lisäksi se luonnollisesti tekee töitä sisäisesti Oulun Energia -konsernille. Yhtiö on keskittynyt sähköverkkojen, katuvalaistuksen, liikennevalojen, kameravalvontajärjestelmien sekä televerkkojen rakentamiseen ja ylläpitoon.

Työturvallisuuteen paljon huomiota

Oulun Energia Urakointi kiinnitti edelleen paljon huomiota työturvallisuuden kohentamiseen ja saavutti tässä erinomaisia tuloksia. Yhtiön LTA1-taajuus eli vähintään päivän poissaolon töistä aiheuttaneiden työtapaturmien määrä miljoonaa työtuntia kohti oli viime vuonna nolla.

Tapaturmattomuus oli erityisen hyvä suoritus, koska Oulun Energia Urakoinnin asentajia oli vuoden mittaan neljä kertaa eri puolilla Suomea avustamassa verkkoyhtiöitä myrskytuhojen korjaamisessa. Työ on vaarallista ja vaatii erityistä ammattitaitoa ja huolellisuutta. Parinkymmenen hengen vahvuinen myrskyporukka sai toiminnastaan paljon kiitosta ja palkittiin vuoden 2013 lopulla Oulun Energia -konsernin Vuoden onnistuja -palkinnolla.

Jaa tämä sivu:

LinkedIn Facebook Twitter Google+
Sivun ylälaitaan