Kaukolämpöasiakkaille tiedossa uusia palveluja

Oulun Energian kaukolämpöasiakkaille on luvassa entistä monipuolisempia palveluja. Tämän mahdollistavat etäluettavat mittarit, jollaiset kaikki asiakkaat saivat vuoden 2013 loppuun mennessä. Palvelut voivat liittyä esimerkiksi energian kulutuksen seurantaan, energian säästämiseen ja laitteiden kunnon tarkkailuun.

Uudet mittarit lisäävät myös kaukolämmön vaivattomuutta. Asiakkaiden ei tarvitse enää itse ilmoittaa mittareidensa lukemia, vaan Oulun Energia saa ne automaattisesti etäluentana.

Kaiken kaikkiaan Oulun Energia jatkoi kaukolämpötoimintansa kehittämistä ja laajentamista vuoden 2013 aikana. Uutta kaukolämpölinjaa se rakensi kaikkiaan 21,5 kilometriä. Laajennustöiden painopiste oli Kivikkokankaan ja Ritaharjun alueilla. Lisäksi Oulun Energia aloitti uuden runkolinjan vetämisen Hiukkavaaraan nousevalle suurelle asuinalueelle. Kaukolämpöverkoston pituus on nyt yhteensä 830 kilometriä.

Uuden rakentamisen lisäksi Oulun Energia saneerasi vanhaa. Se paransi verkoston kuntoa ja nosti siirtokapasiteettia varsinkin Hiukkavaaran suunnalla sekä pohjoisissa kaupunginosissa, muun muassa Rajakylässä ja Pateniemessä.

Uusia asiakkaita kaukolämmön piiriin tuli viime vuonna liittymien määrällä mitattuna 269. Luku on jonkin verran aikaisempia vuosia pienempi. Kasvua jarrutti epävarma taloudellinen tilanne, joka vähensi pientalojen ja liiketilojen rakentamista.

Asiakkaat arvostavat edelleen eniten kaukolämmön luotettavuutta, vaivattomuutta ja edullisuutta. Oululainen kaukolämpö on hinnaltaan erittäin kilpailukykyistä. Suurten kaupunkien välisessä hintavertailussa se on jatkuvasti halvimpien joukossa. Lisäksi kaukolämpö on ympäristöystävällistä. Oulun Energia tuottaa liki kaiken kaukolämpönsä Toppilan voimalaitoksessa lämmön ja sähkön yhteistuotantona käyttäen lähes pelkästään ympäröivän turvetta ja puuta.

Oulun Energian verkko kattaa Oulun alueen varsin hyvin. Kaupungin asukkaista noin 75 prosenttia kuuluu kaukolämmön piiriin. Lisäksi Oulun Energia toimii lämmön tukkumyyjänä naapurikunta Kempeleessä.

Jaa tämä sivu:

LinkedIn Facebook Twitter Google+
Sivun ylälaitaan