Kehityspäällikkö Mikko Vesterinen: Projektien eteneminen entistäkin jouhevammaksi

”Vuoden 2013 loppupuolella sain yllättäen tarjouksen: Kiinnostaisiko minua siirtyä Oulun Energiassa uuteen tehtävään tuotannon kehityspäälliköksi? Kysymys oli kiperä. Olin työskennellyt viisi vuotta kaukolämmön yleissuunnittelijana ja viihtynyt erinomaisesti. Toisaalta uusi tehtävä veti puoleensa.

Oli pakko tehdä se klassinen temppu ja nukkua yön yli.

Sitten vastasin myönteisesti, enkä ole katunut yhtään. Muutos entiseen on kyllä iso: uudet tehtävät, uudet työkaverit, toimipisteen siirtyminen Kasarmintieltä Toppilaan. Paljon on opeteltavaa ja ajateltavaa. Mutta siksi tämä onkin mielenkiintoista. On myös mukava nähdä energia-alaa eri vinkkeleistä.

Oulun Energiaa täytyy kehua siitä, että se tarjoaa mahdollisuuden tehdä monenlaisia töitä. Kuuntelin kerran kateellisena vanhempaa työkaveriani, joka kertoi omasta urastaan. Tuntui että hän oli käynyt täällä läpi melkein kaikki osastot.

Päätyöni tällä hetkellä on kehittää Oulun Energian tuotannon projektien hallintaa niin, että ne sujuvat entistäkin tehokkaammin ja sutjakammin. Projektien jouheva eteneminen varmistaa, että työt voidaan suorittaa turvallisesti ja että projektit pysyvät suunnitelluissa raameissa ajallisesti ja taloudellisesti sekä tuottavat hyvän lopputuloksen.

Laanilan ekovoimalaitos on malli hyvin sujuneesta projektista. Siinä kaikki palaset pysyivät ajatellulla tavalla kohdillaan.

Kymmenittäin projekteja

Energiantuotannon projektit liittyvät tyypillisesti isompiin tai pienempiin investointeihin. Toppilan tai Merikosken voimalaitokselle tai ekovoimalaitokselle esimerkiksi hankitaan jotakin uutta tai korvataan vanhaa. Eikä projekteja ihan vähän olekaan. Tuotannon projekteja Oulun Energiassa on tänäkin vuonna noin kuusikymmentä, vaikka pienempiä hankkeita ei edes laskettaisi mukaan.

Vedän projekteja myös itse. Ajatuksena on, että tuotannon esimiehet saavat näin enemmän aikaa keskittyä varsinaiseen päätyöhönsä. Olen jo tarttunut muun muassa ensi kesälle suunniteltuun Toppilan voimalaitoksen sähkösuodattimen remonttiin. Savukaasuja puhdistavan sähkösuodattimen uusimisprojekti on hyvällä mallilla – melkeinpä varsinaista asennustyötä vaille valmis.

Kesä näissä töissä onkin kiireisintä aikaa, sillä laitteistojen uusiminen ja korjaaminen on helpompaa tehdä silloin, kun voimalaitokset seisovat.”

Jaa tämä sivu:

LinkedIn Facebook Twitter Google+
Sivun ylälaitaan