Proppu kohensi sisäistä viestintää

Sisäinen viestintä, konsernimallinen ajattelu ja koulutusmahdollisuudet nousivat eniten kehittämistä vaativiksi kohteiksi Oulun Energia -konsernin henkilöstökyselyssä, joka toteutettiin vuoden 2012 lopulla. Viime vuoden aikana kaikissa kolmessa edettiin myönteiseen suuntaan.

Erityisen paljon kohentui sisäinen viestintä. Vuoden 2013 aikana konsernissa käyttöön otettu Proppu-intranet oli iso askel eteenpäin. Siitä muodostui nopeasti sisäisen viestinnän tärkein työkalu. Proppu sisältää runsaasti sosiaalisen median ominaisuuksia ja henkilökunta otti sen lyhyessä ajassa omakseen.

Konsernimallisessa ajattelussa tapahtui myös edistymistä. Tälle loi hyvän pohjan Oulun Energia -konsernissa viime vuoden lopulla toteutettu organisaatiouudistus. Sen yksi keskeinen tavoite oli nimenomaan raivata konsernin sisäisiä raja-aitoja ja lisätä yhteistä tekemistä eri yksiköiden ja yhtiöiden välillä.

Koulutusmahdollisuudet paranivat niin ikään, mutta tällä saralla työtä on edelleen jäljellä. Konsernin päämäärä on kuitenkin selvä: se haluaa varmistaa palveluksessaan olevien ihmisten osaamistason ja vielä parantaakin sitä.

Aloitetoimintaan vauhtia

Aloitetoiminta vilkastui vuoden 2013 aikana huomattavasti. Henkilökunnalta tuli kaikkiaan noin seitsemänkymmentä aloitetta, jotka pääosin koskivat tuotantoa tai työviihtyvyyttä. Parhaiksi arvioiduista aloitteista maksettiin aloitepalkkioita.

Viime vuonna konsernissa aloitettiin myös Vuoden onnistuja -palkinnon jakaminen. Ensimmäisen palkinnon sai Oulun Energia Urakointi Oy:n myrskyporukka, joka osallistui vuoden aikana useita kertoja eri puolilla Suomea myrskyjen tai tykkylumen vaurioittamien sähköverkkojen korjaamiseen.

Oulun Energia -konsernin palveluksessa työskentelee noin 350 ihmistä. Lähivuosien aikana eläkkeelle jää varsin runsaasti ihmisiä, minkä vuoksi uudet rekrytoinnit ovat tarpeen. Osaavien ja ammattitaitoisten ihmisten rekrytoimiseksi konserni panostaa paljon pitääkseen yllä hyvää työnantajamainettaan.

Jaa tämä sivu:

LinkedIn Facebook Twitter Google+
Sivun ylälaitaan