Isä ja nuori tytär leipovat yhdessä keittiössä.
Vanhempi ja nuori tytär leipovat yhdessä keittiössä.

Muutokset kaukolämpöliittymään

Kaukolämpöliittymän muutoksiin voi tulla tarvetta, jos kiinteistö vaihtaa omistajaa tai lämmönkäyttö loppuu kokonaan. Lämpösopimus voidaan siirtää uudelle omistajalle, lakkauttaa väliaikaisesti tai purkaa kokonaan.

1. Lämpösopimus siirtyy uudelle omistajalle

Sisällytä lämpösopimuksen siirto kauppakirjaan

Kaukolämpöliittymä on irtainta omaisuutta. Siksi lämpösopimus ei siirry kiinteistökaupassa uudelle omistajalle automaattisesti. Siksi tarvitsemme kaupan osapuolilta kirjallisen selvityksen. 

Siirto kirjataan kauppasopimukseen esimerkiksi näin: ”Myyjät siirtävät tällä kauppakirjalla Oulun Energian kanssa solmittuun lämpösopimukseen perustuvat oikeutensa ostajalle ilman eri korvausta. Myyjät vakuuttavat, että kaikki lämpösopimukseen perustuvat maksut myyjän hallinta-ajalta on maksettu. Ostajat sitoutuvat ilmoittamaan lämpösopimuksen siirrosta Oulun Energialle.” 

Ilmoita siirrosta Oulun Energialle

2. Kaukolämpöliittymä lakkautetaan väliaikaisesti

Jos kaukolämpöön kuuluva rakennus puretaan ja sen tilalle rakennetaan uusi kaukolämpöä käyttävä rakennus, vanha liittymä voidaan laittaa väliaikaiseen ylläpitoon rakentamisen ajaksi. Tältä ajalta veloitamme perusmaksun. 

Uuden rakennuksen liittämisestä veloitamme rakentamiskustannukset. Lisämaksun veloitamme, jos liittymää pitää suurentaa. 

3. Kaukolämmön käyttö päättyy 

Jos kiinteistön kaukolämmönkäyttö on loppunut, eikä lämmölle ole tarvetta myöhemminkään, voit irtisanoa kaukolämpöliittymän sopimusehtojen mukaisesti. 

Lue lisää ajankohtaisista aiheistamme!

Juoksevan pienen lapsen jalat kaakelilattialla

Hae ARA-tukea matalalämpöiseen kaukolämpöön siirtymiseksi

Huomaathan, että ARA myöntää vuosien 2022-2023 avustusta matalalämpöiseen kaukolämpöön siirtymisestä.

Lue lisätiedot ARA-avustuksen hakemisesta